Het complete overzicht van eindmusical groep 8

Eindmusical groep 8 : Ren voor de robot

Eindmusical groep 8: “Ren voor de Robot”, een leuke musical waarin de bewoners een eigen robot bestellen die al hun werk doet. Iedereen kan nu doen waar hij of zij zin in heeft. Deze musical krijgt een rare wending wanneer andere bewoners de draden doorknippen van de robots. Vervolgens gebeuren er hele vreemde dingen. Alles loopt gelukkig goed af en de bewoners van het dorp leren een wijze les. Kun je alles wel vervangen door techniek?

renvoorderobot
lachfactor

Eindmusical groep 8: de lachfactor

De steenrijke vader van een bloedmooi meisje gaat opzoek naar iemand die zijn dochter weer kan laten lachen. Zijn dochter heeft namelijk al jaren niet meer gelachen ook al heeft ze alles wat haar hartje begeert. Diverse kandidaten komen opdraven in de televisie show en zij zetten alles op alles om haar aan het lachen te krijgen. Helaas gaat er een hoop mis en loopt de miljonairsdochter tijdens de show weg. Zal ze ooit weer kunnen lachen?

Eindmusical groep 8: paniek in de snoepfabriek

In het land snoepen mensen erg veel. Ook door de mensen die dagelijks op het pleintje zitten: zakenmensen, zwervers en bejaarden. Ze snoepen de hele dag en bekklagen zich over hun leven, het is te druk of te saai, was er maar een snoepje waarmee ik alles kan krijgen wat ik wil. Lolly Suikerspin is de directrice van een goedlopende snoepfabriek. Zij wil graag 2 verdiepingen op de snoepfabriek laten bouwen. Buurman Peer de Groenteboer wil dat niet en komt verhaal halen. Als ze elkaar ontmoeten worden ze ontzettend verliefd op elkaar. Ze besluiten samen groen snoep te gaan maken. Er ontstaat verwarring over de ingredienten waardoor er een vreemd ingredient in de snoep terecht komt. Ineens kunnen de mensen in het land dingen die ze altijd al wilden! Helaas heeft het snoep ook vreemde bijwerkingen…

paniekindesnoepfabriek
volgdiester

Kerstmusical groep 8: volg die ster

De kerstmusical voor groep 8 heet “volg die ster”. Koning mopperkont stuurt Maria en Jozef naar Bethlehem voor een volkstelling. Als alle hotels vol zitten besluiten ze in een stal te overnachten. De herders op het veld krijgen tijdens die nacht bezoek van heaven en angel, twee engelen die op motoren rijden. “Check die ster” zeggen ze. De herders en de drie koningen treffen elkaar op kraamvisite in de stal. Als zij de baby bewonderen staat de koning ineens voor de deur…”Waarom wordt er een nieuwe koning geboren als er al een koning is?”

Eindmusical groep 8: a kind of magic

Een leuke eindmusical vol verassende goocheltrucs die gemakkelijk te studeren zijn. Meestergoochelaar Django kent de grootste goocheltruc ter wereld. Hij organiseert een goochelcongres in zijn landhuis. Onderling is de sfeer tussen de goochelaars gespannen. Iedereen vind zichzelf de beste goochelaar en de ander een mislukkeling. Als Django plots weg moet om een collega te hulp te schieten willen de overige goocgelaars het boek van Django bekijken. Daarin staat namelijk de grootste goocheltruc ter wereld.  ‘s nachts sluipen de goochelaars door het huis om “eventjes in het boek te kijken…”

akindofmagic
landvanniks

Eindmusical groep 8: het land van niks

De bewoners uit het land van niks mogen niks! Alles is verboden: snoepen, spelen, dansen, lachen en zelfs zwaaien mag niet! Op een dag komen de doodgewone dames op bezoek met hun zoon Sebastiaan. Ze willen het land veranderen in het land van “Wel Iets”. Wat daarop volgt is een land vol gezelligheid, vette party’s en veel plezier. Als Koningin Koud’n’Kill erachter komt is ze woedend. Ze dreigt met zware straffen waarop de bevolking besluit haar te betoveren tot standbeeld. Sebastiaan is echter verliefd op haar geworden en wil de aanslag op de koningin voorkomen.

Eindmusical groep 8: sterren!

De bewoners van de planeet Equa adverteren in het jaar 3011 op onze planeet aarde met de leus: “ga eens op vakantie naar een andere planeet“. Equa’s zien er allemaal hetzelfde uit, behalve dat sommige een ster op hun buik hebben en anderen niet. Helaas komen er geen toeristen naar de planeet maar een paar sluwe verkopers die hopen dat ze hun slag kunnen slaan bij dit naive volkje. In de drang om zoveel mogelijk geld te verdienen verkopen ze niet alleen de meest onzinnige dingen maar zaaien ze ook verdeeldheid onder de bevolking.  Bewoners met een sterretje zouden namelijk beter zijn dan de bewoners zonder. De musical tipt thema’s als discriminatie en beinvloeding door commercie aan.  Rhythm and Progress

 

voorkant-voor-de-groep-8-afscheidsmusical
duffencool

Eindmusical groep 8: Duff & Cool

Duff & Cool speelt zich af op een kippenboerderij. Deze afscheidsmusical gaat over buitenbeentjes en populair zijn. Buitenbeentje Duff heeft zijn uiterlijk niet heeft meezitten. Zijn hanekam hangt scheef en hij heeft niet zoveel veren. De anderen lachen hem uit, totdat hij op een dag bevriend raakt met een vegetarische vos, die Cool heet. Cool besluit voor Duff het tij te keren en veranderd binnen de kortste keren zijn hele imago. Iedereen wil nu ineens net zoals Duff zijn. Ondanks zijn immense populariteit is er maar een ding dat hij het liefste wil. Duff wil graag bij Winding zijn, een kipje waar hij verliefd op is geworden. Gitaarles Vlaardingen, Schiedam

Eindmusical groep 8: Bende in Bababalonie

Een leerzame musical over pesten en jezelf overwinnen. De musical speelt zich af op de afscheidsavond van groep 8. Ondanks dat er afscheid genomen gaat worden gaan de leerlingen van groep 8 niet altijd even aardig met elkaar om. Tim, een jongen die stottert, wordt door zijn klasgenoten gepest. Op mysterieuze wijze komen de pesters tijdens deze musical in een wereld waar iedereen stottert en waar niemand je kan verstaan als je niet stottert. De pesters leren hun lesje en komen achter Tim’s talent. Tim kan namelijk, ondanks dat hij stottert, ontzettend goed zingen waardoor hij veranderd in “de ster van de avond.”

bendeinbababalonie